This 19th Century Barn Was Renovated And Converted Into A Contemporary Home

You'll fall in love with this stunning renovated barn-style house designed by BarlisWedlick Architects in Hudson, New York. The contemporary home includes a reconstructed 19th-century barn, a natural swimming pool that is filtered entirely by plants and organic systems, and a three-story porch with a sauna. The 1,800 square-foot barn-style structure is a passive house. The home design meets a stringent set of architectural design standards, including a super-insulated building envelope and constant fresh air circulation, which is said to decrease the energy required for heating by 90 percent and for cooling by 80 percent. The open-plan main floor is designed around floor-to-ceiling windows supplied by Intus. The exposed timbers are reminiscent of the 19th-century dairy barn that was salvaged and placed on the property. The designers wanted the home to have an overall feeling of being layered but light with oak floors and white walls.

The barn-style home also has hints of navy and mustard that were incorporated into the neutral backdrop, but sparingly on the main floor to avoid competing with the view. The sofa is a Jean Marie Massaud design for Environment, upholstered in vintage tent canvas. The rug is a long-haired sheepskin from Sacco Carpet. Another design element in the home is the shiplap paneling with a 1/6-inch seam/rabbet. It was used on the kitchen island, with Benjamin Moore’s Kendall Charcoal in a matte finish throughout. The vertical orientation of the boards draws your eye upward. The counters are concrete fabricated by getting Real Surfaces, which also made the diamond-polished concrete floors in Tiina Laakonen’s house. The Tractor Stools are modern classics by BassamFellows.

BarlisWedlick tucked the fridge and pantry into shiplap cabinetry and detailed blackened steel overhead shelving with sliding glass doors. The architectural glass has an undulating pattern, so it acts like another window in the room reflecting natural light from the main windows. The under-mount sink is from stainless specialists Amerisink and the faucet is Brizo’s Solna in chrome. The kitchen range is a Bosch 30-inch 300-series with a Bosch vent integrated into the suspended steel cabinets. The kitchen backsplash extends to the back of the cabinets, it’s patterned with two-by-two-inch Reef Ceramic Tiles from Mosaic House. This area is accessed by a half stair, the master bedroom is fully visible in the back of the room which for privacy, with a partition of blackened steel with mushroom insulation to help dampen the noise that can be raised and lowered at the turn of a crank. The dining table and Danish modern chairs are vintage and the Shaker-inspired bench is Studio Ilse’s Two-Seater Low Settle.

The master bedroom is set in a millwork niche so that it feels like part of the architecture and allows for unobtrusive bookshelves and closet storage on either side of the bed. In the master bath, the designers planted a 68-inch-long Signature Hardware tub on a base of the same rough-sawn Eastern white pine used for the timbers, all of which are finished with LifeTime Wood Treatment, a stain Santos describes as made of plant extracts and minerals.



More about this story can be found at: Barlis Wedlick


Privacy | Contact

© hyggehous.com